Alle huishoudens gaan van het gas af. Dat is goed voor milieu en portemonnee, predikt het kabinet. De praktijk blijkt voor consumenten vaak een teleurstelling. Als huurder betaal je vaak meer, energieleveranciers rekenen hun kosten maximaal door. „De energietransitie gaat soms veel geld kosten.” Moet je wel meedoen?
Lees verder
Het leek erop dat u met ingang van 2026 verplicht zou zijn om bij vervanging van uw cv-ketel te kiezen voor een duurzamer verwarmingssysteem. Maar… dat plan is voorlopig van de baan. Wat betekent dat voor uw verduurzamingsplannen? Is het nog wel een goed idee om na te denken over een hybride warmtepomp? Of kunt u beter even afwachten? Het antwoord leest u in dit artikel.
Lees verder
In het bouwbesluit artikel 6.55a staat dat een verwarmingssysteem van een woning niet meer dan 1,31 kWh energie mag gebruiken om 1 kWh warmte te genereren. De elektrische cv-ketel voldoet niet aan deze eis en is daarom niet toegestaan.
Lees verder
Warmte is een van de basisbehoeften. Zeker in een land als Nederland waar de winters koud kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat een consument beschermd wordt en zekerheid heeft dat er warmte geleverd wordt én dat die warmte betaalbaar blijft. De warmtewet is op 1 januari 2014 ingegaan en geeft regels aan omtrent stadsverwarming en warmtenetten. Omdat de consument niet tussen leveranciers kan wisselen, is de consument door de warmtewet beschermd.
Lees verder